Alexanderkade 138
1018 ZC AMSTERDAM
77m2 / 2 kamers

Over deze woning

Wonen in het mooiste deel van Amsterdam, met weids uitzicht en alles wat je je maar wenst op loopafstand!

Lees meer

Gelijkvloers appartement op een fantastische locatie in de Plantagebuurt met uitzicht op de Singelgracht, het Tropenmuseum en de daken van Amsterdam.
In dit lichte hoekappartement op de 5e verdieping met veel ramen biedt het uitzicht veel schoons en levendigheid.
Het appartement bevindt zich in de 3e toren, ontworpen door de architect Cuno Brullmann en ligt aan de autovrije kade achter de Oranje Nassau Kazerne.
De toren maakt deel uit van 6 kleinschalige woontorens met elk ongeveer 20 appartementen per toren. Het project is destijds opgezet door de stichting ARCAM, waarbij 6 buitenlandse architecten hun eigen toren mochten ontwerpen (1992). Er is een lift aanwezig en er is de mogelijkheid om een parkeerplek te huren in de onderbouw van het complex.
Achter het huis ligt een goed onderhouden, besloten binnentuin (privé voor aanwonenden) en voor het huis is er mogelijkheid tot het aanleggen van een boot.

Omgeving
Het appartement ligt aan het autovrije deel van de Alexanderkade, vlakbij tramverbindingen en uitvalswegen. Het Tropenmuseum ziet u vanuit de woning liggen. Op loopafstand is het Oosterpark, Artis, De Plantage, Brouwerij het IJ, de bekende Dappermarkt en diverse leuke winkels en restaurants, zoals Pata Negra, Cafe de Tropen of Dorst waar je terecht kunt voor heerlijk eten, een fijne lunch, al dan niet op het terras.

Indeling
Begane grond
Afgesloten entree met toegang tot het trappenhuis, de lift en de afzonderlijke berging in de onderbouw.

Het appartement ligt op de 5e Verdieping.
Eigen entree, hal met toegang tot alle ruimtes. Een ruime slaapkamer met toegang tot de walkin-closet (voorheen waren dit twee slaapkamers). Een badkamer met douche, toilet en wastafel.
Ruime woonkamer met half open keuken met veel raampartijen op het Zuiden en een weids uitzicht over het water en de stad.
De simpele keuken is voorzien van inbouwapparatuur.
Aan de woonkamer grenzen het balkon en de serre die volledig voorzien is van dubbele beglazing en waar het met een winterzonnetje al heerlijk toeven is. Balkon en serre liggen beide op het Zuiden en bieden een fantastisch uitzicht over de kade en de Singelgracht.

In de c.v ruimte bevindt zich de opstelling van de c.v. combiketel en de wasmachine aansluiting.

Kenmerken:
-Bouwjaar 1992
-Gelijkvloers appartement met lift
-Mogelijkheid om 2 slaapkamers te maken
-Erfpacht afgekocht tot 31 mei 2040
-Centraal gelegen
-Openbaar vervoer, winkels en horeca op loopafstand
-Gezonde VvE, bijdrage EUR 136,- per maand
-Oplevering in overleg

Disclaimer
De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Soort appartement:bovenwoning (appartement)
Aantal woonlagen:1 woonlagen
Gelegen op:5e woonlaag
Balkon:Balkon aanwezig
Schuur/berging:box
Aantal kamers:2 kamers (1 slaapkamers)
Status:Verkocht
Aanvaarding:in overleg
€ 500.000,- k.k.
Bent u geïnteresseerd?
Bel 020 - 771 3278

Bezichtiging aanvragen - Alexanderkade 138