Houtkopersburgwal 17
1011 LL AMSTERDAM
63m2 / 3 kamers

Over deze woning

Wonen aan het water in een rijksmonumentaal pand? Het kan in dit sfeervolle driekamer appartement (63 m2) met berging (3 m2) dat is gelegen in een kloek voormalig pakhuis. Het pand is rond de eeuwwisseling van fundering tot kap gerestaureerd en gesplitst in comfortabele appartementen die van alle gemakken – inclusief een lift! – zijn voorzien.

Lees meer

Het pand is gelegen in het welhaast sereen te noemen gebied rond de Oude Schans, een gebied dat tot op heden nog weinig aan eigenheid heeft ingeboet. Rustig gelegen dus, maar desalniettemin in de nabijheid van tal van aantrekkelijke plekken om te bezoeken. Muziektheater, de Hortus, Artis en de Nieuwmarkt – bevinden zich allen op op enkele wandelminuten en dankzij de nabijheid van de IJ-tunnel is de bereikbaarheid met de auto bovendien uitstekend te noemen.

Indeling:
Het appartement bevindt zich op de eerste verdieping en is bereikbaar met een lift. De twee slaapkamers bevinden zich aan de achterzijde en zijn voorzien van speciaal door een lokale interieurbouwer voor deze ruimtes ontworpen inbouwkasten die slim gebruik maken van de beschikbare meters. De badkamer is bereikbaar via de hoofdslaapkamer en voorzien van wastafel, ligbad en aparte douche. Vanuit de hal richting de woonkamer zijn bovendien een separaat toilet en een handige bergkast – met daarin onder andere de wasmachine en droger – bereikbaar.

De dankzij de karakteristieke plafondbalken zeer sfeervolle woonkamer bevindt zich aan de grachtzijde en is dankzij een extra raam in de zijmuur opvallend licht. Deze kamer biedt tevens plaats aan een moderne open keuken die is voozien van diverse inbouwapparatuur. De woonkamer kijkt uit op het water en is voorzien van openslaande deuren met een frans balkon. Hier zit men ’s zomers heerlijk in de zon terwijl er een keur aan bootjes voorbij komt.

In de onderbouw tot slot is er nog een bescheiden maar reuzehandige berging. Kortom een heerlijk gerieflijke woning in een van de meest schilderachtige gebieden die Amsterdam te bieden heeft.

Bijzonderheden:

* Rijksmonument
* Eigen grond
* Fundering vernieuwd
* Gebruiksoppervlak wonen 63,3m2
* Berging in de onderbouw 3 m2
* Nen 2580 certificaat aanwezig
* Servicekosten € 132,20
* Bereikbaar met lift (wel enkele treden achter de voordeur)
* Moderne keuken
* Mogelijkheid een bootje aan te leggen
* Albert Heijn, Etos, Blokker, Kruidvat etc op een steenworp afstand
* Rustig doch centraal wonen
* Gunstig ten opzichte van Ring A10
* Gunstig ten opzichte van metrolijnen 51, 53, 54 en tramlijnen 9 en 14
* Op nog geen 10 minuten fietsen van Amsterdam CS
* Levering in overleg

Kenmerken

Soort appartement:bovenwoning
Aantal woonlagen:1 woonlagen
Balkon:Balkon aanwezig en frans balkon aanwezig
Schuur/berging:inpandig
Aantal kamers:3 kamers (2 slaapkamers)
Status:Verkocht
Aanvaarding:in overleg
€ 349.000,- k.k.
Bent u geïnteresseerd?
Bel 020 - 771 3278

Bezichtiging aanvragen - Houtkopersburgwal 17