Huismanshof 11 A
1097 TG AMSTERDAM
138m2 / 4 kamers

Over deze woning

Prachtig luxe appartement met grote tuin in een oud schoolgebouw in de Watergraafsmeer, ontworpen door de architect Lansdorp in Amsterdamse School stijl. De plafonds zijn hoog, de raampartijen groot en bovendien heeft dit appartement een enorme tuin op het Zuidoosten. Het is een perfecte combinatie tussen de oude Amsterdamse school stijl en de luxe van een vernieuwbouw woning met een hoogwaardige afwerking. Beneden op de begane grond vloer is een ruime woonkamer met op maat gemaakte keuken en zicht op de verzorgde riante tuin waar de hele dag zon is. Op de vloeren liggen de originele houten vloeren van American Pine en de ramen zijn voorzien van dubbel glas (2003).

Lees meer

Indeling
Het gebouw is voorzien van een centrale, monumentale vestibule. De gesloten entree heeft een video-intercom. Aan de voorkant van het gebouw bevindt zich een gemeenschappelijke tuin.

De centrale hal en voormalige schoolgang geven toegang tot de ruime hal. Rechts is een toilet en de trap die naar de eerste verdieping. Prachtige, lichte woonkamer met (semi) open keuken. De luxe keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur en een blad van natuursteen. Via openslaande deuren is de tuin bereikbaar die mooi verzorgd is en waar meerdere plekken zijn waar je kunt zitten. Via de tuin of binnendoor is een pad te bereiken die leidt naar een ruime berging achter de woning voor fietsen en opslag.

In de centrale gang op de begane grond is er een bijbehorende berging/bijkeuken.

Op de eerste verdieping zijn er drie slaapkamers, een royale badkamer voorzien van een ligbad, douche, toilet en wastafel en een inloopkast met CV-installatie. Twee kamers bevinden zich in een voormalig klaslokaal (plafondhoogte 3.70 m). Een derde slaapkamer is in de voormalige kamer van het hoofd der school.

Ligging
Het schoolgebouw is gelegen in de Watergraafsmeer, verstopt in de wijk Betondorp met voor de deur een pleintje waar je de andere bewoners uit het gebouw kunt treffen. Om de hoek is het dorpse winkelpleintje De Brink met de plaatselijke bakker, een goede slager en een kleine supermarkt. Iets verder fietsen en je bevindt je in de levendige Linnaeusstraat met tal van restaurants en winkels.
Sportvelden, scholen en het park Frankendael bevinden zich ook in de nabije omgeving.

Goed bereikbaar met het openbaar vervoer en middels de uitvalsweg S113 is de ring A10 goed bereikbaar. Parkeervergunning is eenvoudig te verkrijgen.

Kenmerken:
-Bouwjaar 1926
-Gesplitst en gerenoveerd in 2003
-Erfpacht afgekocht tot 2052
-Servicekosten EUR 192,-
-Hoge plafonds (3.70 m)
-Drie slaapkamers
-Riante tuin
-Ruime externe berging en inpandige berging
-Prachtige entree
-Luxe verbouwd
-Op maat gemaakte keuken
-Mooie originele vloeren
-Betondorp is beschermd stadsgezicht
-Oplevering in overleg

Disclaimer
De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Soort appartement:beneden + bovenwoning (appartement)
Aantal woonlagen:2 woonlagen
Gelegen op:1e woonlaag
Ligging:aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht
Aantal kamers:4 kamers (3 slaapkamers)
Status:Verkocht
Aanvaarding:in overleg
€ 889.000,- k.k.
Bent u geïnteresseerd?
Bel 020 - 771 3278
Documentatie downloaden?

Bezichtiging aanvragen - Huismanshof 11 A