Monnikskapstraat 26
1032 LM AMSTERDAM
191m2 / 6 kamers

Over deze woning

Bijzonder gelegen, unieke duurzame atelierwoning! De plafondhoogte in het atelier is deels bijna 6 meter hoog. Er zijn twee eigen parkeerplaatsen, een overdadige moestuin, een breed balkon op het zuiden dat grenst aan de woonkamer en een daktuin met schitterend uitzicht!
Deze bijzondere atelierwoning kan dienst doen als een familiehuis en ook als een woning waar je werken en wonen perfect kunt combineren. Alles is gebouwd met het oog op de toekomst. Door gebruik te maken van een warmtepomp met als bron thermische -/zonnepanelen zijn de stookkosten bijzonder laag. De volledig houten woning is voorzien van houtvezel isolatie en bovendien is de gevel bekleed met het uiterst duurzame onbehandelde Siberisch Lariks.

Lees meer

Hier wonen en/of werken is een belevenis!

Indeling
Begane grond
Voordeur naar de hal met meterkast (elektra, water en glasvezel), toegang tot het atelier, de slaapkamer aan de achterzijde en de trap naar de eerste verdieping.
De Atelierruimte is tevens te bereiken via een eigen entree. Ook zijn hier twee grote deuren van 3,5 meter hoog en 2,5 meter breed die een magnifieke opening creëren voor bijvoorbeeld groot werk.
Voor secundaire verwarming staat er een houtkachel in het atelier.
De vloer op de begane grond is een dekvloer van 7 cm gevlinderd beton.
De slaapkamer op de begane grond aan de garagezijde heeft een eigen entree. Met een tussendeur in de gang is deze kamer goed te gebruiken als zelfstandig appartement met eigen badkamer en keuken.

De garage van 58 m2 met een hoogte van 2,95 meter aan de noord west zijde in de Vrouwenmantelstraat biedt parkeergelegenheid voor ruim twee auto’s. In de straat is het betaald parkeren en voor deze buurt geldt een verplichting om op eigen terrein te parkeren. Er bestaat de mogelijkheid om hier een binnenruimte van te maken door het plaatsen van garagedeuren. Er is reeds een aansluiting voor elektra en water aanwezig.

Eerste verdieping
Lichte gang met raam in de voorgevel, een achterdeur naar de dak moestuin, toegang tot de vide van het atelier en trap naar tweede verdieping.

De atelierruimte zet zich voort op de vide die toegankelijk is via deur vanuit de gang. Deze is nu ingericht met bureau, leeshoek, wasmachine in vaste kast.
Vaste linnenkasten, spullenkast en boekenkasten zijn onderdeel van deze ruimte.
Een groot raam van 2,7 meter breed en 3,5 meter hoog voorziet het atelier aan de noordwest zijde van daglicht. De relatief gesloten voorgevel op het zuidwesten beschermt de ruimte tegen de warme zon waardoor het een heerlijk koele ruimte in de zomer is.
Ruime slaapkamer gelegen aan de moestuin op het noordoosten met vaste kast.
Badkamer met bad / douche, wastafel en toilet toegankelijk vanuit de gang tegenover de slaapkamer.
Besloten moestuin van 30 m2 met 40 cm biologische tuinaarde. Rond de tuin is er een omloop en in het midden van de tuin groeit een Es door een ronde opening van het garage dak.

Tweede verdieping
Woonkamer met panoramisch uitzicht en openslaande deuren naar het aangrenzende grote balkon. De grote overstek beschermt de woonkamer tegen zon in de zomer.
De karakteristieke stalen openhaard geeft de woonkamer allure.
Open keuken aan de woonkamer met kwalitatief hoogwaardige elektrische inbouw apparatuur en natuursteen aanrecht.
Slaapkamer met Frans balkon op het noordoosten en badkamer met een zitbad/douche wastafel en toilet
Gang met trap naar het dakterras.

Dakterras
Via een trap vanuit de woonkamer bereik je de tuin op het dak. De vegetatie die beloopbaar is groeit op een zandlaag van 8 cm afkomstig uit de duinen. De daktuin is aangelegd met bloemen, kruiden en fruitbomen. De perenbomen in de noordelijke hoeken zijn ruim 20 jaar oud en geven jaarlijks een mooie oogst.

Ligging en omgeving
Buiksloterham in Amsterdam Noord verandert van een industrieel bedrijventerrein in een duurzame en circulaire stadswijk gericht op wonen en werken. Bewoners, bedrijven, (kennis)instellingen en de gemeente Amsterdam werken samen aan de ontwikkeling van het Buiksloterham-gebied. Er wordt gewerkt aan thema’s zoals energie, slim omgaan met grondstoffen, hergebruik, klimaatbestendigheid en duurzame mobiliteit. Naast de oorspronkelijke industriële bedrijvigheid werken er in Buiksloterham ontwerpers, architecten en andere creatieve pioniers.
In de Monnikskapstraat hebben de ondernemende bewoners hun woningen op deze zelfbouwkavels naar eigen inzicht gebouwd.
Dichtbij de NDSM-werf, de omgetoverde scheepswerf, is een spannend gebied met kunstenaarsinitiatieven en hippe bedrijfjes. In de vele horeca spots zoals de Ceuvel, Noorderlicht, Pllek, Loetje aan het IJ en Dish kun je genieten van het geweldige uitzicht over het water en de stad.
Op korte afstand is ook de herontwikkelde Van der Pekbuurt met de markt en vele restaurants (5 minuten fietsen). Kortom er is genoeg te doen en te beleven.

Bereikbaarheid
De drie pontverbindingen: Buiksloterweg, Distelweg en NDSM pontveer zijn op 5 minuten fietsafstand van de woning waardoor het Centraal Station en de stad zeer goed bereikbaar is. Ook is de ringweg A10 vanuit hier makkelijk te bereiken.
De halte van de Noord-Zuidlijn is in 10 minuten te bereiken per fiets.

Bijzonderheden
– Hoekwoning
– Bouwjaar 2014
– De woning is gelegen in de Buiksloterham op de Noordelijke IJoever op enkele minuten fietsafstand van de pont
– Ontworpen door Bart Verschoor
– Energiezuinige woning voorzien van een warmtepomp en
zonnepanelen
– Moestuin die veel kruiden en groenten oplevert, daktuin met duingrond (bijzondere vegetatie), terras met schitterend uitzicht.
– Atelierruimte met deels 6 meter hoge plafonds
– Drie slaapkamers en drie badkamers
– Twee parkeerplaatsen
– Opgebouwd uit natuurlijke materialen
– Gelegen op erfpachtgrond, jaarlijkse indexering, bedrag €4079,59 per jaar
– Notaris keuze koper, mits in Amsterdam
– Verkoop onder gunning
– Oplevering in overleg

Disclaimer
De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Soort woning:eengezinswoning (hoekwoning)
Ligging:aan water, aan park, aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht, open ligging
Balkon:Balkon aanwezig en frans balkon aanwezig
Aantal kamers:6 kamers (3 slaapkamers)
Status:Verkocht
Aanvaarding:in overleg
€ 1.200.000,- k.k.
Bent u geïnteresseerd?
Bel 020 - 771 3278

Bezichtiging aanvragen - Monnikskapstraat 26