Orteliusstraat 294 II
1056 PN AMSTERDAM
108m2 / 5 kamers

Over deze woning

Sfeervol en uitstekend verzorgd dubbel bovenhuis, gelegen op EIGEN GROND in een rustige straat. De woning is gelegen op “het Fluwelen End”; het gezelligste en het groenste stuk van de Orteliusstraat, bovendien één van de mooiste plekken in Amsterdam-West, vlakbij het Erasmuspark en Rembrandtpark. Ook het Mercatorplein is in de directe nabijheid: dit plein werd gebouwd naar een ontwerp van H.P. Berlage in 1925, de kenmerkende torens zijn onlangs grondig opgeknapt. De afgelopen jaren heeft het stadsdeel veel geïnvesteerd in de buurt en daardoor heeft deze omgeving een ware metamorfose ondergaan, waardoor de buurt steeds gewilder wordt.
In 2009 is de woning intern compleet gerenoveerd.
De woning biedt de mogelijkheid om uit te bouwen en te voorzien van een dakterras (let wel: toestemming van de VvE en de gemeente vereist).

Lees meer

INDELING
Eigen entree op de eerste verdieping.
Trap naar de tweede verdieping. Hal met toegang tot de woonkamer en half open keuken.
De woonkamer heeft twee gedeelten, de voorkant heeft veel raampartijen en toegang tot een klein balkon. De kamer is daardoor licht en ruimtelijk. De kamer aan de achterkant grenst aan een mooie keuken, voorzien van inbouwapparatuur en een heerlijk balkon. Hier is ruimte voor een grote eettafel. Deze indeling is ideaal omdat beide ruimtes volwaardige kamers zijn en je dus kunt spreken van twee woonkamers. In het midden is een inbouwkast, ook sfeervol afgewerkt en voorzien van belichting.
Door het hele huis liggen hardhouten vloeren.
In de hal is toegang tot een toilet (2015) en de meterkast met nog meer kastruimte.
Boven is een lichte hal die toegang geeft tot drie slaapkamers en de badkamer (2009) met ligbad, dubbele wastafel, douche, toilet en een raam dat voor daglicht zorgt. De master bedroom heeft een hoge nok en de zichtbare balkenconstructie maakt ook deze verdieping tot een uiterst sfeervolle verdieping.

OMGEVING
De woning ligt in de gezellige buurt Bos en Lommer op de grens met de Baarsjes. In deze omgeving bevinden zich diverse leuke winkels op o.a. de Jan Evertsenstraat, het Mercatorplein en Jan van Galenstraat. Ook diverse horecagelegenheden bevinden zich om de hoek van het appartement, zoals Café Frits, Café Zurich, Café Bar Baarsch, Café Cook en Café Radijs. En Sportplaza Mercator is op ca. 2 minuten loopafstand gelegen met o.a. een fitnesscentrum en een binnen- en buitenzwembad.

BEREIKBAARHEID
Goed bereikbaar met openbaar vervoer, station Amsterdam Sloterdijk is op ca. 15 minuten fietsafstand van het appartement gelegen. Op de Hoofdweg en Jan Evertsenstraat zijn er meerdere bus- en tramhaltes richting o.a. Amsterdam Sloterdijk, Zuid WTC en Amsterdam Centraal. Tevens zeer gunstig gelegen ten opzichte van de ring A-10 deze is met de auto binnen enkele minuten te bereiken.

VERENIGING VAN EIGENAREN
De ‘Vereniging van Eigenaars Orteliusstraat 294 te Amsterdam’ bestaat uit 3 leden (één pand). Het vastgoedbeheer wordt in eigen beheer uitgevoerd. Dit appartementsrecht maakt het 19/40ste aandeel uit in de gemeenschap en wordt jaarlijks vergaderd. Er is ongeveer €7000,- in kas. De servicekosten bedragen thans € 99,- per maand.

BIJZONDERHEDEN:
– EIGEN GROND
– Bouwjaar: 1932
– Woonoppervlak: 108 m²
– Drie slaapkamers
– Intern gerenoveerd in 2009
– Ruime en lichte badkamer
– Woonkamer met visgraat vloer en toegang tot twee balkons
– Dubbel glas
– CV , bouwjaar 2009
– Energielabel: B
– Servicekosten: € 99,- per maand
– Parkeren middels vergunningsysteem en betaald parkeren, voor wachttijden en kosten kunt u kijken op de website van de gemeente
– Notaris: naar keuze koper, mits koopakte conform Model Ring bij notaris in Groot Amsterdam
– Aanvaarding: in overleg

Disclaimer.
De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Soort appartement:bovenwoning (dubbel bovenhuis)
Aantal woonlagen:2 woonlagen
Gelegen op:2e woonlaag
Ligging:aan rustige weg, in centrum, in woonwijk
Balkon:Balkon aanwezig
Aantal kamers:5 kamers (3 slaapkamers)
Status:Verkocht
Aanvaarding:in overleg
€ 529.000,- k.k.
Bent u geïnteresseerd?
Bel 020 - 771 3278

Bezichtiging aanvragen - Orteliusstraat 294 II