Oterleekstraat 9
1023 ED AMSTERDAM
63m2 / 3 kamers

Over deze woning

Fijne en mooi verzorgde woning in het karakteristieke Tuindorp Nieuwendam in Amsterdam Noord.
Hier is de perfecte combinatie van het gevoel te wonen in een dorp én in een grote stad. Alles wat je wenst vind je in deze compacte woning, een mooie keuken en woonkamer grenzend aan de tuin, een riante slaapkamer met ruime badkamer en een extra kamer op zolder.
De woningen hebben een hofjes structuur met grenzend aan alle tuinen een groot veld voor gemeenschappelijk gebruik. Dit vergroot de buitenruimte aanzienlijk.
De woning is goed onderhouden en er is altijd met plezier in gewoond.

Lees meer

Kortom een mooie kans om heerlijk te kunnen wonen in het fijne Amsterdam-Noord!

Indeling
Aan de voorkant van het huis is een kleine strook eigen grond waar veel zon komt en waar je een bankje kan plaatsen om in de ochtendzon een kopje koffie te drinken. De voordeur brengt je in de hal. Hier is de trap naar boven, een toilet en de deur naar de woonkamer met open keuken.
Vanuit de woonkamer is de tuin te bereiken. Achter de tuin is een open veld. Via een pad kun je naar de berging van ruim 3 m2.
Op de eerste verdieping is een slaapkamer met veel kastruimte en een ruime badkamer met wastafel, douche, jacuzzi ligbad, toilet en wasmachine-droger aansluiting.
De tweede slaapkamer bevindt zich op de zolderverdieping. Hier zijn twee veluxramen en de CV-ketel uit 2017.

Omgeving
Het is een rustig straatje in de gewilde woonwijk Oud-Nieuwendam, vlakbij het Purmerplein met buurtwinkels en het grote winkelcentrum Waterlandplein. Tussen het water van de Kleine Die en de Schellingwouderbreek. Daarnaast loop je binnen een paar minuten naar de groene oever aan het IJ, waar je kunt zwemmen of van het uitzicht genieten.
In de buurt zijn veel speeltuinen en naast café ‘t Sluisje is er nu café Liever Hier voor een heerlijke kop koffie met een taartje.
Deze kwalitatief hoogwaardige arbeiderswijken zijn gebouwd volgens het tuindorp concept dat zich kenmerkt door intieme wijken met pleintjes, kleine, afwisselende woonblokken, gezinswoningen met tuintjes en overal veel groen en voorzieningen op loopafstand. De pont naar het CS is binnen 15 minuten fietsen te bereiken.

Geschiedenis
De woning is gebouwd volgens ontwerp van Architect Jo Mulder. Mulder is vooral van belang geweest voor de sociale woningbouw in Amsterdam. Geïnspireerd door de ideeën over tuinsteden van Ebenezer Howard voor een betere, leefbare omgeving voor arbeiders. Tuindorp Nieuwendam werd beschouwd als één van de mooiste tuindorpen.
Bereikbaarheid
De verbinding met de Ringweg A10 is uitstekend. Bus 32 stopt dichtbij. Het park rond de Schellingwouderbreek is om de hoek, het Purmerplein is 5 minuten lopen en het Waterlandplein op 8 minuten loopafstand.

Kenmerken:
-Bouwjaar omstreeks 1927
-Erfpacht afgekocht tot 2054 (erfpacht is aangevraagd met optie dat de canon is bepaald na het huidige tijdvak)
-Beschermd stadsgezicht
-HR Ketel 2017
-Gedeeltelijk dubbel glas
-2 slaapkamers
-Tuin op het Noordwesten
-Externe berging
-Op loopafstand van het Purmerplein, het Waterlandplein
-De pont naar het CS is binnen 15 minuten fietsen te bereiken
-Gratis parkeren
-Om de hoek van landelijk Noord
-Notaris binnen de ring van Amsterdam (kosten koper)
-Oplevering in overleg

Disclaimer
De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Soort woning:eengezinswoning (tussenwoning)
Ligging:aan rustige weg, in woonwijk
Schuur/berging:vrijstaand hout
Aantal kamers:3 kamers (2 slaapkamers)
Status:Beschikbaar
Aanvaarding:in overleg
€ 369.000,- k.k.
Bent u geïnteresseerd?
Bel 020 - 771 3278

Bezichtiging aanvragen - Oterleekstraat 9