Overtoom 353
1054 JN AMSTERDAM
320m2 / 9 kamers

Over deze woning

Groot, geheel leeg op te leveren achttiende-eeuws pand (320 m2) met riant – op het zuiden gelegen – terras (56 m2) dat zicht biedt op het Vondelpark. Onder dit karakteristieke huis loopt een doodlopend -eigen- straatje naar het Johannahof, waar het altijd prachtig groen en rustig is. Bij het volledig gerenoveerde pand is er de optie om ook nog een schuur (ca 25 m2) bij te kopen.

Lees meer

Locatie
De gezellige Overtoom met zijn zijstraatjes naar het Vondelpark biedt werkelijk elke gewenste faciliteit op een paar wandelminuten: bakker, slager, kaasboer, bloemenwinkel maar bijvoorbeeld ook de luxe fitnessclub David Lloyd. De vele barretjes, terrasjes en restaurantjes maken dat je je thuis voelt in dit buurtje – dat bovendien zeer kinderrijk is en beschikt over een veelheid aan scholen, speeltuinen en opvangmogelijkheden. Cultuurliefhebbers zitten binnen vijf fietsminuten in de Stadsschouwburg of het Concertgebouw.

Het extra brede pand is enkele jaren geleden ingrijpend verbouwd. Het casco is dusdanig grondig gerenoveerd dat de hele achtergevel opnieuw is opgebouwd. Overal zijn nieuwe kozijnen met draai-kiepramen en dubbele beglazing geplaatst. In de zijwand van de achteruitbouw werden drie grote – gedeeltelijk glas in lood – ramen geplaatst. In totaal telt het pand nu drie keukens, waaronder één professionele, en drie badkamers. Het geheel leent zich dus uitstekend voor dubbele bewoning, maar kan ook met wat ingrepen tot een fantastisch ruim familiehuis gemaakt worden.

Indeling
Het pand is op dit moment ingedeeld in drie units die als volgt zijn ingedeeld:

Indeling begane grond (146 m2)
De entree is zowel via de voor- als zijkant mogelijk. Centraal ligt een ruime – vijf meter aanrecht – woonkeuken in Spaanse stijl met kleurrijke azulejos in combinatie met RVS materialen. De keuken beschikt over veel inbouwapparatuur te weten een dubbele oven, twee vijfpits gasstellen en een vaatwasser. In het kookeiland zit een dubbele afzuigkap verwerkt. Grenzend aan de keuken bevindt zich een voorraadkamer die door de reeds aanwezige aansluitingen eventueel gemakkelijk verbouwd kan worden tot badkamer. Aan de voorzijde bevinden zich een hoefijzervormige ruime zithoek en en een lange bar in koffiekleuren. Suite deuren verbinden deze ruimte waar ook de keuken deel van uitmaakt met de enorme aan de achterzijde gelegen woonkamer. Die is voorzien van een groot daklicht en drie flinke ramen met origineel glas-in-lood bovenlichten. De ornamenten en balken en ook de visgraat parketvloer en marmeren schouw maken deze kamer tot een heerlijke, stijlvolle leefruimte. Daarachter bevindt zich – bereikbaar via prachtige houten paneeldeuren een in 2013 gebouwde slaapkamer. Hier was eerst een schuur, deze is na grondige verbouwing bij de woonruimte getrokken. Officieel is het nog wel een bergruimte.

Woon-unit 2 (ca 80m2)
Achter de indrukwekkende voordeur bevindt zich een gemeenschappelijke hal van waaruit de rechterdeur leidt tot de woning op de eerste en tweede verdieping. Via een halletje met wc betreedt men de ruime en lichte woonkamer met open keuken en aan de achterzijde openslaande deuren naar een zonnig (zuid) ruim terras (ca 60 m2) dat uitzicht biedt op het Vondelpark. De luxe keuken is voorzien van inbouwapparatuur. Via een trap in de woonkamer bereik je de tweede verdieping waar zich twee ruime slaapkamers een moderne stijlvolle badkamer bevinden. Deze is voorzien van bad, douche dubbele wastafel opstelling en toilet. Op zolder is een ruime vliering/berging die in de toekomst eventueel nog uitgebreid kan worden.

Woon-unit 3 (ca 120m2)
Vanuit de centrale hal bereikt men via de linker deur en trap de lichte ruime woonkamer van de links en gedeeltelijk boven het poortje gelegen woning. Drie grote ramen bieden een wijds uitzicht op het Staringplein en aan de achterzijde zijn openslaande deuren naar het terras. Via een open trap bereikt men de tweede verdieping waar zich ook een separaat toilet bevindt. Op deze verdieping zijn twee ruime slaapkamers met elk een eigen badkamer. De aan de achterzijde gelegen master-bedroom heeft airco en een luxe badkamer met ligbad, douche, dubbele wastafelopstelling en toilet. De slaapkamer aan de straatkant heeft een eigen douche en wastafel.

Algemeen
Bij het huis hoort een ruime schuur (25m2) met ingang via het Johannahof. Deze is zoals eerder vermeld omgetoverd in een slaapkamer. De mogelijkheid/ optie bestaat om een tweede schuur bij te kopen. Al met al een gigantische hoeveelheid ruimte met zoveel mogelijkheden dat alleen een bezichtiging totale helderheid kan verschaffen. Een absoluut uniek pand op toplocatie!

Bijzonderheden:

* EIGEN GROND.
* Uniek object.
* WOZ waarde € 1.100.000,- peildatum 1 januari 2013
* Geschikt voor dubbele of zelfs driedubbele bewoning.
* Geschikt voor bedrijf aan huis.
* Gebruiksoppervlak wonen 320,4 m2.
* Nen 2580 Meetcertificaat aanwezig.
* Drie keukens waaronder één professionele.
* Drie badkamers.
* Uitzicht op het Vondelpark.
* Groot terras 57,5 m2.
* Ingrijpend gerenoveerd.
* Gehele achtergevel vernieuwd.
* Goede geluids-, en warmte isolatie.
* Mechanische ventilatie.
* Eigen weg bij de woning.
* Grote bergvliering.
* Mogelijkheid een stenen schuur bij te kopen van ca 25m2
* Gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen.
* Oplevering in overleg.

Kenmerken

Soort woning:herenhuis (tussenwoning)
Aantal kamers:9 kamers (5 slaapkamers)
Status:Verkocht
Aanvaarding:in overleg
€ 1.249.000,- k.k.
Bent u geïnteresseerd?
Bel 020 - 771 3278

Bezichtiging aanvragen - Overtoom 353