Rietgorspad 22
1454 AW WATERGANG
173m2 / 5 kamers

Over deze woning

Wat een kans! Omgeven door de prachtige Waterlandse natuur met zijn langgerekte polders en pittoreske dorpjes en op fietsafstand van Amsterdam. Deze ideaal gelegen ruime (173 m2!) twee-onder één kap woning is splinternieuw, fraai ingedeeld en heeft het beste van twee werelden. Een landelijk ligging aan open vaarwater voor de deur, met alle gemakken van Amsterdam om de hoek!

Lees meer

Indeling
De woning is ruim ingedeeld en heeft het entree aan de voorkant. De entreehal met toilet, trapopgang en meterkast komt uit op de woonkamer. De ruime, lichte woonkamer met een lengte van meer dan 12 meter heeft de aansluitingen voor een open woonkeuken aan de achterkant van de woning. De woning heeft aan drie kanten veel grote, mooie raampartijen en heeft openslaande deuren naar de tuin. In de woonkamer is er onder de trapopgang een fijne en handige opbergruimte gecreëerd.

De eerste verdieping heeft drie ruime slaapkamers welke bereikbaar zijn vanaf de riante overloop. Net zoals op de begane grond hebben de kamers hier ook veel raampartijen. De badkamer die ook op deze verdieping is gelegen is naar eigen inzicht in te delen.

De tweede verdieping is bereikbaar middels een vaste trapopgang. Deze verdieping bestaat uit een grote ruimte die zich uitstekend leent voor een vierde slaapkamer met eigen badkamer. Hier bevindt zich ook de wasmachine aansluiting en CV opstelling met een warmte-terug-win systeem.

Het Riessenveld
De woning is gebouwd onder de vlag van het plan Riessenveld.
Het plan bestaat uit 39 nieuwbouwwoningen, waarvan 25 koopwoningen. Het Riessenveld is een bijzonder plan, met woningontwerpen die zijn geënt op de karakteristiek huizen en schuren van Waterlandse boerenerven. Duidelijk herkenbaar zijn bijvoorbeeld de stolpboerderijen, de kaakbergen (woningen met een karakteristieke piramidevorm) en de voorhuizen. Maar ook de, inmiddels bestaande, andere woningen in het plan hebben de sfeervolle Waterlandse architectuur, waaronder deze twee-onder-één kap woning, die zo kenmerkend is voor dit landelijke gebied. De bouw van nagenoeg alle woningen is voltooid. Dus er kan gewoond gaan worden!

Deze specifieke twéé-onder-één kap woning, welke geïnspireerd is op een karakteristieke ‘Kaakberg Hooihuis’, heeft gevels welke bekleed zijn met hout en een piramide vormig dak. Zo goed als alle ramen hebben een kantel en kiep functie. De woning is voorzien van meerdere zonnepanelen.
De riante tuin heeft vrije en open ligging op het zonnige zuiden.

Ligging
Watergang is een klein Waterlands dorp ten Noorden van Amsterdam. Deze idyllische omgeving kenmerkt zich door de karakteristieke woningen, de schitterende omliggende polders met langgerekte vaarten en fraaie natuur.
Niet alleen Amsterdam ligt op korte afstand maar ook de plaatsen zoals Broek in Waterland, Purmerend en Monnickendam liggen niet ver van Watergang af. Een ideale ligging midden in een dorpse omgeving maar toch dichtbij vele plaatsen en hun voorzieningen.

Bijzonderheden:
– Bouwjaar 2018
– EIGEN GROND
– 173 m2 woonmeters (NEN2580- gemeten), maar omdat de kapverdieping schuin is, zijn hier nog veel extra meters.
– Vier ruime slaapkamers
– Ruimte voor twee badkamers
– Karakteristieke bouw geïnspireerd op zijn omgeving
– Gasaansluiting aanwezig (zowel voor een keuken als ook een gashaard)
– Elke ruimte voorzien van vloerverwarming met eigen warmteregeling
– Voorzien van zonnepanelen (8 PV Panelen)
– HR CV-ketel 2018
– Warmte terugwin isolatie systeem (WTW)
– Voorzien van mooie grote raampartijen met isolerend dubbelglas (hoog rendement)
– Gevelbekleding van Noord-Amerikaans grenen
– Buiten schilderwerk is gedaan met dekkende verflaag
– Tuin aan drie kanten van de woning
– Gelegen (nabij) of aan water welke in directe verbinding staat met Broekervaart
– Vrij parkeren, op eigen terrein of op straat
– Bushalte op 1 minuut lopen en de Noord-Zuidlijn op 5 minuten rijden afstand.
– Oplevering casco
– Oplevering in overleg
– Notaris keuze koper, mits in Amsterdam
– Verkoop onder gunning

Disclaimer
De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Soort woning:eengezinswoning (2-onder-1-kapwoning)
Ligging:in woonwijk, open ligging, aan vaarwater, landelijk gelegen
Schuur/berging:vrijstaand hout
Aantal kamers:5 kamers (4 slaapkamers)
Status:Verkocht
Aanvaarding:in overleg
€ 650.000,- k.k.
Bent u geïnteresseerd?
Bel 020 - 771 3278

Bezichtiging aanvragen - Rietgorspad 22