Ringdijk 15 A
1097 AB AMSTERDAM
153m2 / 7 kamers

Over deze woning

Landelijk wonen midden in Amsterdam! Dit is dé kans om een uniek vrijstaand dijkhuis te kopen in Amsterdam. Deze bijzondere plek aan het water met een groot stuk grond eromheen draagt niet alleen bij aan de geschiedenis van Amsterdam, maar is ook klaar om nieuwe geschiedenis te maken met een nieuwe bewoner.

Lees meer

De Smederij
Het dijkhuis is gebouwd in 1859 op de ringdijk van Watergraafsmeer en is het zeldzame restant van de vroeg 19e-eeuwse bebouwing aan de Ringvaart. Het is het enige pand dat in de dijk is gebouwd en het heeft daarmee een bouwhistorische waarde. Ook omdat er diverse bouwsporen in de gevel zijn die naar een vroeger uiterlijk verwijzen. Eén van de eerste bewoners was A. Verduin, rijksveearts in dienst van Artis. Zijn zoon richtte in het pand een smederij in, smederij Verduin. Van heinde en verre kwamen mensen met paard en wagen naar de smederij om geholpen te worden. In 1949 werd het verbouwd tot woonhuis. Daarbij werd het schilddak vervangen door het huidige zadeldak. Ondanks deze wijziging is het pand in hoofdopzet behoorlijk gaaf bewaard gebleven.

Indeling
Begane grond
Kleine hal met entree, trapopgang naar de eerste verdieping en doorgang naar de slaapkamer. De heerlijk ruime woon/zitkamer is bereikbaar via de slaapkamer. Er is een groot keukenblok met een koelkast en veel kastruimte. Openslaande deuren geven toegang tot de tuin. Aan de slaapkamer grenst ook de badkamer welke beschikt over een douche, toilet en wasmachineaansluiting.

Eerste verdieping
Naast de trapopgang vanaf de begane grond heeft de eerste verdieping ook een entreemogelijkheid vanuit de achtertuin.
De ruim bemeten woon-, zitkamer ligt aan één zijde en is op verschillende manieren in te richten. Er zijn sfeervolle authentieke detail in de kamer aanwezig en er is veel lichtinval door de drie verschillende raampartijen. De woonkeuken, gelegen aan de andere zijde, is eveneens ruim bemeten en is voorzien van een U-opstelling keukenblok uitgevoerd in grijstinten. De keuken heeft een zes pits gasfornuis met afzuigkap, een ingebouwde oven en een vaatwasser. Er is naast de keukenopstelling nog genoeg ruimte voor een hele fijne grote eettafel waar heerlijk aan getafeld kan worden.
Zowel de woon-, zitkamer als de woonkeuken grenzen aan de ruime overloop waar zich ook nog een separaat toilet met wastafel en de trapopgang naar de tweede verdieping bevinden.

Tweede verdieping
De tweede en laatste verdieping betreft een kapverdieping. Naast de slaapkamer op de begane grond zijn hier nog eens drie slaapkamers. Ook is er op deze verdieping nog een badkamer aanwezig met ligbad, douche en wastafel. Er is veel bergruimte doordat er een vliering is en ook aan de rand van de kap is voldoende bergruimte aanwezig.

Tuin
De groene, ruime tuin met meerdere verdiepingen en een oppervlakte van maar liefst 240 m² vraagt om het buitenleven. De verschillende kleuren bloemen en planten gaan smaakvol over van de ene border naar de andere. De tuin beschikt over meerdere plekjes waar volop genoten kan worden van dit unieke dijkhuis en zijn prachtige ligging aan de Ringvaart.
Een schuur direct naast de ingang van het terrein biedt voldoende ruimte voor zeker vier fietsen en tuingereedschap.

Omgeving
Watergraafsmeer is een zeer gewilde buurt om te wonen. De Ringdijk is daarin een unieke locatie aan het water. Aan de overkant van de Ringvaart ligt op het terrein van de voormalige Oostergasfabriek hèt winkelgebied van Amsterdam Oost de ‘Oostpoort’ met een veelzijdig aanbod van meer van 50 verschillende winkels.
Daarnaast zijn op de nabij gelegen Middenweg en de Linnaeusstraat vele horeca gelegenheden te vinden. De rust is te vinden in Park Frankendael. Dit park is de kunst- en cultuurtuin van de Watergraafsmeer. Een park met bijzondere cultuurhistorische, ecologische en botanische elementen met water en elegante voetgangersbruggen. Het park is uitermate geschikt om in te ontspannen, ontmoeten en spelen. Bovendien ligt aan de Oostkant het Oosterpark.

Bereikbaarheid
Afslag 113 op de ringweg A10 is op 10 minuten rijden van de Ringdijk. Tram 9 stopt om de hoek. Op 10 minuten lopen ligt het Muiderpoort station.

Erfpacht
De woning is gelegen op erfpachtgrond met de erfpacht voorwaarden van AB2000. De canon bedraagt thans EUR 11.757,- per jaar met een rentevast periode van 25 jaar tot 2034. Een eerste indicatie van de afkoopsom om de canon eeuwigdurend af te kopen is EUR 250.000,-

Kenmerken:
– Bouwjaar 1859
– Gelegen op een perceel van totaal 274 m²
– Ruimte tuin van circa 240 m²
– Parkeren voor de deur op gedeeltelijk eigen terrein
– Schuur met daglicht en veel bergruimte voor fietsen en tuingereedschap
– Gemeentelijke monument
– HR Ketel 2018
– Oppervlak 168 m² BVO, woonoppervlak 153 m² volgens NEN 2580
– Oplevering in overleg
– Notaris keuze koper, mits in Amsterdam
– Algemene ouderdomsclausule van toepassing
– Verkoop onder gunning

Disclaimer
De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Soort woning:eengezinswoning (vrijstaande woning)
Ligging:aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht, aan vaarwater
Aantal kamers:7 kamers (4 slaapkamers)
Status:Verkocht
Aanvaarding:in overleg
€ 1.200.000,- k.k.
Bent u geïnteresseerd?
Bel 020 - 771 3278
Documentatie downloaden?

Bezichtiging aanvragen - Ringdijk 15 A