Scharwouderstraat 6
1023 CX AMSTERDAM
65m2 / 4 kamers

Over deze woning

Lichte en uitstekend ingedeelde woning in het karakteristieke Tuindorp Nieuwendam in Amsterdam Noord.
Hier is de perfecte combinatie van het gevoel te wonen in een dorp én in een grote stad. De lichte woonkamer staat door de openslaande deuren in verbinding met de tuin (zuidoosten).

Lees meer

De woningen hebben een hofjes structuur met grenzend aan alle tuinen een groot veld voor gemeenschappelijk gebruik. Dit vergroot de buitenruimte aanzienlijk.

De woning is uitstekend ingedeeld door de woonkamer met open keuken en boven drie slaapkamers met een badkamer in het midden. De ruimte die er is, is optimaal benut en bovendien heel fijn en prettig van sfeer.
Kortom een mooie kans om heerlijk te kunnen wonen in het up-coming Amsterdam-Noord!

Indeling
Aan de voorkant van het huis is een kleine strook eigen grond waar de avondzon komt en waar je een stoeltje kan plaatsen om deze laatste zon te pakken. De voordeur brengt je in de hal naar de woonkamer met open keuken. Door de openslaande deuren in de woonkamer kun je de helft van het jaar de zonnige tuin erbij betrekken. Achter de tuin is een open veld. Via een pad kun je de berging bereiken.
Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers en een badkamer met wastafel, ligbad, toilet en wasmachine-droger aansluiting.
De derde slaapkamer bevindt zich op de zolderverdieping. Daar is ook ingebouwde kastruimte en de Cv-ketel uit 2016.

Omgeving
Het is een rustig straatje in de gewilde woonwijk Oud-Nieuwendam, vlakbij het Purmerplein met buurtwinkels en het grote winkelcentrum Waterlandplein. Tussen het water van de Kleine Die en de Schellingwouderbreek.
Deze kwalitatief hoogwaardige arbeiderswijken zijn gebouwd volgens het tuindorp concept dat zich kenmerkt door intieme wijken met pleintjes, kleine, afwisselende woonblokken, gezinswoningen met tuintjes en overal veel groen en voorzieningen op loopafstand. De pont naar het CS is binnen 15 minuten fietsen te bereiken.

Geschiedenis
De woning is gebouwd volgens ontwerp van Architect Jo Mulder. Mulder is vooral van belang geweest voor de sociale woningbouw in Amsterdam. Geïnspireerd door de ideeën over tuinsteden van Ebenezer Howard voor een betere, leefbare omgeving voor arbeiders. Tuindorp Nieuwendam werd beschouwd als één van de mooiste tuindorpen.
Bereikbaarheid
De verbinding met de Ringweg A10 is uitstekend. Bus 32 stopt dichtbij. Het park rond de Schellingwouderbreek is om de hoek, het Purmerplein is 5 minuten lopen en het Waterlandplein op 8 minuten loopafstand.

Kenmerken:
-Bouwjaar omstreeks 1927
-Erfpacht afgekocht tot 31 augustus 2054
-Beschermd stadsgezicht
-HR Ketel 2016
-Dubbel glas
-3 slaapkamers
-Tuin op het zuidoosten
-Externe berging
-Op loopafstand van het Purmerplein, het Waterlandplein
-De pont naar het CS is binnen 15 minuten fietsen te bereiken
-Om de hoek van landelijk Noord
-Oplevering in overleg

Disclaimer

Kenmerken

Soort woning:eengezinswoning (tussenwoning)
Ligging:aan rustige weg, in woonwijk
Schuur/berging:vrijstaand steen
Aantal kamers:4 kamers (3 slaapkamers)
Status:Verkocht
Aanvaarding:in overleg
€ 319.000,- k.k.
Bent u geïnteresseerd?
Bel 020 - 771 3278
Documentatie downloaden?

Bezichtiging aanvragen - Scharwouderstraat 6