Tuinstraat 119 C
1015 PA AMSTERDAM
73m2 / 3 kamers

Over deze woning

Fantastische dubbele bovenwoning in het hart van de Jordaan! Dit appartement staat op EIGEN grond, heeft een balkon op het zuiden dat grenst aan de woonkeuken en een fraai uitzicht op de Westertoren.

Lees meer

Indeling:
Eigen entree op de derde verdieping. In de hal voor het betreden van de woonkamer is de toegang tot de stookruimte.
Door de hele woning liggen mooie houten vloeren.

Derde verdieping:
Aan de straatkant zijn drie ramen. Hier is een zitgedeelte met een gezellige open haard voor in de koude maanden. Aan de zonnige achterkant is de woonkeuken met hardstenen aanrechtblad, een zes-pits gasfornuis en voldoende kastruimte. Hier is ruimte genoeg voor een grote eettafel. Het terras dat grenst aan de woonkeuken is een heerlijke plek om bij de woning te hebben zodra de eerste warme zonnestralen tevoorschijn komen.

Vierde verdieping:
In de kapverdieping zijn twee slaapkamers en in het midden is de badkamer met ligbad, dubbele wastafel en een toilet. De badkamer heeft een dakkapel met ramen, waardoor het een prettig ruime badkamer is. Hier kan je niet alleen genieten van de prachtige gevels en luchten van Amsterdam, maar het geeft ook een gevoel van vrijheid door deze uitzichten en de mooie lichtinvallen.

Omgeving:
De woning is gelegen in een rustig straatje in het hart van de Jordaan, sinds jaar en dag al de meest authentieke, bezongen en geromantiseerde buurt die Amsterdam kent. Het is een volksbuurt die symbool staat voor het Amsterdam van de oorspronkelijke inwoners en voor het echte Mokum. Op loopafstand zijn niet alleen talloze restaurantjes, café’s en markten, maar ook het Westerpark is op 10 minuten loopafstand om te ontspannen of te sporten.

Geschiedenis:
De Tuinstraat ligt midden in de Amsterdamse Jordaan, tussen de Lijnbaansgracht en de Prinsengracht.
De Tuinstraat dankt haar naam aan de gemeentewerf, die de stadstimmertuin werd genoemd, die er van 1612 tot 1660 was gevestigd.
De Jordaan ontstond in de eerste helft van de 17e eeuw. Een typische volksbuurt. Het veranderde toen veel arbeiders naar de grote stad kwamen tijdens de industriële revolutie inde jaren 30 van de vorige eeuw. De laatste decennia heeft veel restauratiewerk plaatsgevonden om de mooie authentieke huizen in de Jordaan te kunnen behouden.

Bijzonderheden:
– EIGEN GROND
– Gezonde VvE, servicekosten EUR 120,- pm
– Woonoppervlakte 73 m² en 101 m2 bruto vloeroppervlak (conform richtlijnen NEN-2580);
– Beschermd stads- en dorpsgezicht
– Terras op het zuiden
– Keuken uit 2012
– CV ketel Intergas 2003;
– Parkeren via vergunningsstelsel;
– De tramlijnen 13, 14 en 17 rijden over de Rozengracht;
– Nog geen 10 minuten fietsen naar het Centraal Station;
– Op loopafstand van het Westerpark;
– Notaris binnen de ring van Amsterdam;
– Oplevering in overleg.

De informatie in deze aanbieding zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Bij vragen neemt u contact op met ons en laat u adviseren door uw eigen NVM makelaar. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Kenmerken

Soort appartement:bovenwoning (appartement)
Aantal woonlagen:2 woonlagen
Gelegen op:3e woonlaag
Ligging:in centrum, in woonwijk
Balkon:Balkon aanwezig
Aantal kamers:3 kamers (2 slaapkamers)
Status:Verkocht
Aanvaarding:in overleg
€ 499.000,- k.k.
Bent u geïnteresseerd?
Bel 020 - 771 3278

Bezichtiging aanvragen - Tuinstraat 119 C