Vrouwenmantelstraat 9
1032 LT AMSTERDAM
142m2 / 5 kamers

Over deze woning

Prachtige atelierwoning van vier verdiepingen met een eigen parkeerplaats en een zonnig terras op het Zuidwesten! Het is zeer de moeite waard om een bezoek te brengen aan de woning en de schoonheid van elke afzonderlijke verdieping te ervaren!

Lees meer

De woning is gelegen in de Buiksloterham op de Noordelijke IJoever, waar ambachtsman/ontwerper Bart Verschoor deze hoekwoning heeft gerealiseerd. De woning wordt de atelierwoning genoemd door de atelier- annex woonruimte, met haar indrukwekkende glaswand op het noorden.
In 2014 was Bart Verschoor die aan de Monnikskapstraat zijn eigen atelierwoning realiseerde en nu anno 2018 is de atelierwoning aan de Vrouwenmantelstraat gereed. Dit zal ook de laatste woning zijn van dit formaat die gebouwd is, omdat de gemeente op dit moment geen kavels meer beschikbaar stelt voor woningen van dit formaat.

Er is door Bart Verschoor en zijn team met grote zorg en vakmanschap gewerkt vanuit de wens een onderhoudsarme houten woning te maken, met duurzame materialen en energiezuinig. Door gebruik te maken van een waterwarmtepomp met als bron thermische -/zonnepanelen zijn de stookkosten bijzonder laag. Ook is gebruik gemaakt van natuurlijke isolatiematerialen (houtvezel isolatieplaten) en heeft het glas een hoge isolatiewaarde.
Met alles is rekening gehouden, zo is de lichtinval op elke verdieping anders en verrassend en worden alle verdiepingen met elkaar verbonden door één indrukwekkende spiltrap.

Hier kun je duurzaam wonen met het oog op de toekomst.

Indeling
Beneden is een inpandige garage met een technische ruimte die verbonden is met de ruime hal die toegang geeft tot de eerste verdieping. De hal heeft een garderobekast en een meterkast. In de technische ruimte is toegang tot alle techniek die in een schacht door de woning omhoog loopt en vanaf elke verdieping toegankelijk is.

Op de eerste verdieping is ruimte voor de badkamer en 1 of 2 slaapkamers. Hier zijn de houten wanden kenmerkend met een vijftal ramen die het daglicht doorlaten. Deze verdieping kan nog naar eigen wens worden ingedeeld.

De atelier/woonruimte is op de tweede verdieping, waar de zes meter hoge glaswand tot boven aan de vierde verdieping, de aandacht trekt. Deze ruimte kan ook als woonkamer dienen, met een aansluiting voor een houtkachel en een afgesloten ruimte voor een toilet en pantry.

De derde verdieping is een heerlijke ruimte die bestemd is voor een keukenopstelling, een grote eettafel en waar door twee grote openslaande deuren het balkon bij de woonkeuken getrokken wordt. De glazen wanden die de luchten tonen, het ruime balkon op het zuiden die de zon binnenlaat, de keuken tegen de wand met ruimte voor een keukenblok en de solide pakhuis deuren, maken deze ruimte tot een bijzonder fijne plek om te verblijven.

Elke vloer is voorzien van vloerverwarming onder de gevlinderde betonnen vloeren en heeft een eigen thermostaat. Ook is op elke verdieping een pakhuisdeur met een Frans balkon waar traditioneel -met hijsbalk en touw en blok- spullen naar binnen gehesen kunnen worden.
De spiltrap heeft eikenhouten treden. Deze trap heeft weinig ruimte en oppervlakte nodig zodat de verdiepingen optimaal kunnen worden benut en daarnaast geeft het de woning een mooi ruimtelijk effect.

De woning wordt semi-casco opgeleverd. Wanden en vloeren zijn afgewerkt en er is ruimte opengelaten om de laatste stappen naar eigen inzicht in te delen en in te richten wat betreft de slaap/badkamerverdieping en de keuken. De parkeergarage kan desgewenst tot binnenruimte gemaakt worden door middel van een garagedeur. Voor deze optie is preventief vloerverwarming aangelegd.

Ligging en omgeving
Buiksloterham in Amsterdam Noord verandert van een industrieel bedrijventerrein in een duurzame en circulaire stadswijk gericht op wonen en werken. Bewoners, bedrijven, (kennis)instellingen en de gemeente Amsterdam werken samen aan de ontwikkeling van het Buiksloterham-gebied. Er wordt gewerkt aan thema’s zoals energie, slim omgaan met grondstoffen, hergebruik, klimaatbestendigheid en duurzame mobiliteit. Naast de oorspronkelijke industriële bedrijvigheid werken er in Buiksloterham ontwerpers, architecten en andere creatieve pioniers.
In de Vrouwenmantelstraat hebben de ondernemende bewoners hun woningen op deze zelfbouwkavels naar eigen inzicht gebouwd.
Dichtbij de NDSM-werf, de omgetoverde scheepswerf, is een spannend gebied met kunstenaarsinitiatieven en hippe bedrijfjes. In de vele horeca spots zoals de Ceuvel, de Klaproos, Noorderlicht, Pllek, Loetje aan het IJ en Dish kun je genieten van het geweldige uitzicht over het water en de stad.
Op korte afstand is ook de herontwikkelde Van der Pekbuurt met de markt en vele restaurants (5 minuten fietsen). Kortom er is genoeg te doen en te beleven.

Bereikbaarheid
De drie pontverbindingen: Buiksloterweg, Distelweg en NDSM pontveer zijn op 5 minuten fietsafstand van de woning waardoor het Centraal Station en de stad zeer goed bereikbaar is. Ook is de ringweg A10 vanuit hier makkelijk te bereiken.
De halte van de Noord-Zuidlijn is in 10 minuten te bereiken per fiets.

Bijzonderheden
– Bouwjaar 2018
– Ontworpen door Bart Verschoor en uitgevoerd door Bart Verschoor en zijn team
– Energiezuinige, bijna geheel zelfvoorzienende woning voorzien van een warmtepomp en
zonnepanelen
– Atelierwoning
– Grote raampartijen die zorgen voor een groot ruimtelijk effect en een prachtige lichtinval in het
atelier/woongedeelte
– Woonkeuken met toegang tot breed balkon (op het zuiden) met uitzicht richting het IJ.
– Opgebouwd uit natuurlijke materialen
– Inpandige parkeerplaats met mogelijkheid om hier woon/werkruimte van te maken.
– Gelegen op erfpachtgrond, jaarlijkse indexering, bedrag €2848,73 per jaar
– Oplevering semi-casco
– Notaris keuze koper, mits in Amsterdam
– Verkoop onder gunning
– Oplevering in overleg

Disclaimer
De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Soort woning:eengezinswoning (hoekwoning)
Balkon:Balkon aanwezig en frans balkon aanwezig
Aantal kamers:5 kamers (2 slaapkamers)
Status:Verkocht
Aanvaarding:in overleg
€ 750.000,- k.k.
Bent u geïnteresseerd?
Bel 020 - 771 3278

Bezichtiging aanvragen - Vrouwenmantelstraat 9